Dış İlişkiler Birimi Koordinatörlüğü

Gastronomi, Yer Altı Kaynakları ve Enerji, Veteriner ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumları İmza Töreni

22.03.2022 13:59

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) koordinatörlüğünde Erasmus+ kapsamındadüzenlenen Gastronomi, Yer Altı Kaynakları ve Enerji, Veteriner ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumları imza töreni gerçekleştirildi.Akrones Otelde düzenlenen imza törenine; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu,Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Konsorsiyum ortaklarının Rektörleri, Fırat Üniversitesi Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan AKPINAR, Dış İlişkiler Birim Koordinatörlüğü Koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi H. Gökçe Demirel, Uzman Personel Sibel Topuz ve üniversitelerin temsilcileri katıldı.Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Veteriner Fakültelerinin 1967 yılında kurulduğunu belirterek, “Veteriner Fakültemiz ise 1967 yılında kurulmuş, Türkiye’de birçok veteriner fakültesinin kurulmasında,gelişmesinde ve büyümesinde rol almış bir fakülte aynı zamanda. Türkiye’de artık her ilimizde bir üniversitemiz var. Ancak bunun dezavantajı ise pek çok öğrencimizin yükseköğretim hayatının başka şehirleri görmeden bitmesidir. Bu konsorsiyum ile öğrencilerimiz hem ülkemizdeki bazı şehirleri hem de dünyadaki başka ülkeve şehirleri kısa süre de olsa tanıma ve görme fırsatı elde edecekler” diye konuştu. Tören, konsorsiyumlara katılan üniversite rektör ve vekillerinin aile fotoğrafı çektirmesi ve akabinde Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait AFBEL Oteldeverilen Afyonkarahisar yöresel yemeklerinden oluşan öğle yemeğinin ardındansona erdi.